fbpx
Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija

Pravila o zaštiti privatnosti

Prihvatanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i korišćenja Vaših podataka o ličnosti od strane Hrišćanske adventističke crkve, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i uključuje uslove koje ćemo opisati u nastavku ovog teksta.

Molimo Vas da odvojite malo vremena da pažljivo pročitate ova pravila.

Rukovalac

Rukovalac je glavna odgovorna osoba za obradu Vaših podataka o ličnosti koja odlučuje o njihovoj svrsi i nameni. U ovom slučaju rukovalac je:

Hrišćanska adventistička crkva
Radoslava Grujića 4
11000 Beograd
Srbija
Kontakt broj: +381 11 2453 842
E-mail: info@adventisti.net

Ako se protivite tome da Hrišćanska adventistička crkva prikuplja, obrađuje ili koristi Vaše lične podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, možete poslati zahtev za prestankom obrađivanja podataka o ličnosti na e-mail: info@adventisti.net. Ishod toga može biti nemogućnost korišćenja naše usluge.

Vaša prava

  • Pravo pristupa – pravo pristupa vašim podacima kao i informacijama o načinu obrade istih.
  • Pravo na ispravak – pravo zahteva za izmenu vaših podataka o ličnosti.
  • Pravo na brisanje – pravo zahteva za brisanje vaših podataka o ličnosti.
  • Pravo na ograničenje obrade – pravo na zahtev ograničenja obrade podataka o ličnosti.
  • Pravo prenosa podataka – pravo prenosa podataka o ličnosti u čitljivom formatu.
  • Pravo prigovora – pravo povlačenja pristanka, kao i prigovora na obradu podataka o ličnosti.
  • Pravo žalbe nadzornom organu – pravo pritužbe koja se odnosi na Hrišćansku adventističku crkvu možete dostaviti našem nadzornom organu.

Ako želite iskoristiti bilo koje od navedenih prava možetenas kontaktirati na e-mail: info@adventisti.net

Kada, zašto i kako prikupljamo tvoje podatke

Kako bismo mogli uspešno izvršavati svoje usluge i obaveze moramo prikupiti, obraditi i sačuvatii, a ponekad i podeliti Vaše lične podatke. U ispod prikazanoj tabeli možete videti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Takođe, možete videti pod kojima uslovima delimo Vaše podatke s trećim stranama.

Lični podaci su podaci pomoću kojih se može, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt s Vama, poput Vašeg imena i prezimena, adrese, broja telefona, datuma rođenja, podataka o lokaciji ili e-adresi.

Molimo Vas da podelite s nama samo one informacije koje su nam stvarno neophodne. S obzirom na to da  želimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo objašnjenje o obradi podataka u obliku tabele. Smatramo da tako delimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, jasnim i jednostavnim jezikom.

Ispod prikazana tabela sadrži informacije koje prikupljamo o tvojim ličnim podacima. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka grupisali smo ih u kategorije kako bismo ti ih jednostavnije prikazali.

Lični podaci koje koristimo prilikom tvoje posete našoj veb stranici

 

Kategorije podataka Objašnjenje
Informacije o vezi Vreme poseta stranice, datum, vreme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podaci o procesu.

Ove informacije prikupljamo isključivo kako bismo mogli prikazati veb stranicu. Za obradu podataka koristimo samo nužne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, minimizirajući opseg podataka na one najosnovnije.

Lično podaci koje prikupljamo prilikom poseta našoj aplikaciji i registraciji

Kod prikupljanja podataka o ličnosti želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom “što manje, to bolje”, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definisanu svrhu.

Kategorije podataka Objašnjenje
Pristup podacima Ime i prezime, email, lozinka
Podaci o vezi vreme, datum i trajanje korišćenja aplikacije, drugi podaci o procesu (korisceni iskljucivo za analitiku) koji nisu povezani sa korisnikom

Dalja obrada podataka zavisna od našeg legitimnog interesa

Lične podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje legitimne interese uz uslov da ne ugrozimo prava i slobode korisnika. Korišćenje ličnih podataka uključuja:

Obrade na osnovu legitimnog interesa Objašnjenje
Reklamiranje Ponude s vaučerima, popustima i promocijama kao i upitnike i  istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge, slat ćemo ti putem e–maila. Uvek možete prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili Vass zanimaju dodatne informacije možeš nam poslati e-mail na: info@adventisti.net
E-mail marketing U cilju boljeg informisanja šaljemo periodični newsletter i ukoliko želite da se Vaši podaci ne koriste u ove svrhe možete nas kontaktirati na e-mail na: info@adventisti.net ili iskoristiti opciju odjavljivanja datu u newletter-u.

Brisanje ličnih podataka

Lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim se ispuni njihova svrha. U zavisnosti od svrhe obrade podataka, primenjuju se različita pravila o brisanju podataka. Prikupljeni podaci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, sačuvani podaci će biti izbrisani.

Vaše lične podatke možemo izbrisati ako to zatražite od nas putem e-maila.

Vaš korisnički nalog ćemo ukloniti ako je neaktivan više od deset godina. O brisanju tvojih podataka ćemo Vas najpre obavestiti e-mailom koji ćemo Vam poslati na e-mail adresu s kojom ste se registrovali na našoj veb stranici ili u aplikaciji.

I pored zahteva za brisanjem podataka, zbog zakonskih odredbi obavezni smo sačuvati deo istih.

Osim naših pravila o brisanju podataka, postoje i pravila o periodu zadržavanja podataka, koja također moramo poštovati. Primera radi, poresni podaci se moraju čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima čak i duže. Posebna pravila o periodu zadržavanja podataka zavise od lokalnih zakonskih uslova.

Delenje podataka sa trećim licima

Nikada nećemo proslediti Vaše lične podatke neovlašćenim trećim osobama. Deo Vaših podataka koje ste nam ustupili prilikom registracije za korišćenje aplikacije prosleđuju se TIP Preporod u cilju narudžbe proizvoda.

TIP Preporod
Radoslava Grujića 4
11000 Beograd Srbija
e-mail: tippreporod@gmail.com
tel: +381 11 245 80 54
website: www.preporod.rs

Kojim zemljama prenosimo tvoje podatke?

Pojedini obrađivači koji mogu da pristupe ličnim podacima, imaju sedište u stranim zemljama, i to pre svega u državama članicama EU odnosno u državama članicama Konvencije Saveta Evrope 108. Iznošenje podataka u ove države se vrši na osnovu podrazumevanog nivoa primerene zaštite ličnih podataka u tim zemljama, u skladu sa zakonom a u cilju davanja usluga predviđenih aplikacijom.

Ukoliko pojedini obrađivači imaju sedište izvan gore pomenute grupe zemalja, iznošenje podataka bi bilo moguće isključivo uz primenu odredbi člana 65. ZZPL kojim se reguliše prenos uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Kako bi posete našem veb servisu i/ili aplikaciji bio što atraktivniji te kako bismo optimizovali korišćenje nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na uređajima te pomoću njih možemo prepoznati pretraživača prilikom Vaše sledeće posete na naš veb servis (trajni kolačići). Na svom pretraživaču možete odabrati opciju da vas informiše o postavkama kolačića te da sami donosite odluku o tome hoćeš li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj poseti veb stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

Koje kategorije kolačića postoje

Neophodni kolačići su potrebni jer  omogućuju navigaciju i korišćenje veb servisa i svih njegovih funkcija. Bez ovih kolačića ne može se garantovati funkcionalnost veb servisa. Funkcionalnost veb servisa uključuje sve radnje na veb servisu (npr. unos teksta) pa čak i navigaciju po veb stranici.

Funkcionalni kolačići omogućuju da se na veb servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti Vaše korake na drugim veb stranicama.

Izvedeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju veb servisa – npr. koje stranice korisnik našeg vweb servisa najčešće posećuje i prima li ikada poruke o grešci na našem veb servisu. Ovi kolačići ne čuvaju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupisane) i anonimne. Ovi se kolačići koriste isključivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilagođenog korisniku i njegovim/njenim interesima. Oni beleže Vašu posetu veb stranici.

Prigovori na korišćenje kolačića

Ako ne želiš da društvo Digital Vision doo beleži informacije o tvojoj poseti na naš web servis, možeš isključiti tu opciju. U slučaju da ne želiš koristiti kolačiće možeš isključiti tu opciju u svom pretraživaču. Ako izbrišeš kolačiće ili koristiš druge pretraživače mora ćeš ih ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pretraživaču ili uređaju.

Kolačići trećih strana

Google AdWords

Google AdWords kolačiće koristimo za praćenje konverzija. Google Adwords je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našem veb servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na Vaš uređaj. Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana te neće služiti za ličnu identifikaciju posetioca. Ako kolačić nije nestao prilikom poseta određenoj stranici, možemo prepoznati da li je posetilac  kliknuo na oglas te da li je Google preusmerilo korisnika na naš veb servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem veb stranice oglašivača. Informacije prikupljene preko kolačića koriste se za kreiranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Oglašivači će videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te će videti koliko je korisnika preusmereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite učestvovatii u procesu praćenja možete blokirati kolačiće putem postavke koja onemogućava automatske kolačiće. Možete onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da u pretraživaču, na domenu “googleadservices.com”, postavite blokiranje kolačića.

Google Analytics

Uz Google AdWords sarađujemo i s Google Analyticsom. To je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobijamo putem Google Analytics kolačića govore nam o tvom korišćenju našeg web servisa i obično se prenose i čuvaju na Google serveru u SAD-u. Na našim je stranicama aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o europskom ekonomskom prostoru unapred onemogućena. Samo će u izvanrednim slučajevima potpuna IP adresa biti poslana Google serveru (u SAD) gde će biti i skraćena. Google će koristiti ovu informaciju kako bi ocenio tvoje korišćenje naše web stranice, kako bi prikupljao izveštaje o tvojim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Postoji opcija prekidanja čuvanja kolačića u podešavanjima pretraživača, ali moramo vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.

Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika

Alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni broj koji će biti poslat Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo vašu e-mail adresu i šaljemo je Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenosom šifrirane informacije Facebook će vam pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa.

Možete odustati od korištenja Facebook alata na linku:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

Pravo izmene

Zadržavamo prava za promenom Pravila o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavestićemo Vas o svim važnim promenama, kao što su promene svrhe obrade podataka o ličnosti ili ostvarivanje novih svrha.