Biblijska konferencija u Novom Sadu

biblijska_konferencija_2015Više od 900 učesnika okupilo se na internacionalnoj Biblijskoj konferenciji u velikoj sali Master centra na novosadskom Sajmu, održanoj 15. i 16. marta 2015. godine. Propovednici, starešine crkava i druge vođe, vernici i gosti iz Bosne, Crne Gore, Makedonije i Srbije u Jugoistočnoj evropskoj uniji i iz Albanije, Hrvatske i Slovenije u Jadranskoj uniji okupili su se da se zajedno druže, mole, proučavaju Božju Reč i slave Boga.
U toku kratke svečanosti otvaranja, okupljene učesnike pozdravili su pastor Đorđe Trajkovski, predsednik Jugoistočne evropske unije i pastor Zlatko Musija, predsednik Jadranske unije. Posle nadahnjujućeg obraćanja, posebnu molitvu posvećenja za goste govornike uputio je Janoš Kovač Biro, sekretar Misionskog odeljenja i Odeljenja za propovedničku službu u Transevropskoj diviziji.
Dvajt Nelson, Anhel Rodrigez, Ranko Stefanović, Nikolaus Satelmajer, Vagner Kun i Artur Štele sa univerzieta Endrjus i iz Generalne konferencije, svojim jutarnjim i večernjim propovedima, predavanjima i radionicama, osvetlili su i približili moto konferencije „Reč je Tvoja… videlo stazi mojoj“.
Muzička grupa Vesnik, koja je vodila zajedničko pevanje i svojim pesmama hvale Bogu uvodila u proučavanja i propovedi, naučila je okupljene prisutne novu pesmu – „Reč je Tvoja meni videlo“, pa se ona u toku ova dva dana često čula po hodnicima i predvorjima Master centra.
Utvrđivanje u već poznatim biblijskim istinama i novi pogled na one manje poznate, bolje razumevanje načela propovedanja i misionskog rada, zajedničke molitve, zajedništvo i razmena duhovnih iskustava bili su samo neke od prednosti i blagoslova u kojima su uživali učesnici ove biblijske konferencije.
Spremajući se da se vrate svojim domovima i crkvama i donoseći odluke da budu posvećeniji i dosledniji u primenjivanju biblijskih istina u svom životu i radu, na završnom bogosluženju sa Arturom Šteleom, svi su se suočili sa presudnim pitanjem: „Kuda vodi autoput tvog života?“ Gore ka Bogu i životu, ili dole, daleko od Boga, u propast?
Himna konferencije koju su glasno i iz sveg srca pevali svi zajedno – učesnici, pevači Vesnika, gosti govornici i vođe dveju Unija – dala je odgovor: „Reč je Tvoja meni videlo na uskom putu tom.“

Marija Trajkovska